ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia

Întâlnire de suflet între tinerii parohiei Bobohalma cu cei din Ighiel

Galerie foto

    Marți, 4 septembrie a.c., 21 de tineri din parohia Bobohalma, protopopiatul Târnăveni, însoțiți de părintele paroh Marius Filip, au vizitat satul Ighiel. Aici, au fost întâmpinați de preotul paroh și de 24 de tinere vlăstare din parohie. Scopul acestei colaborări între cele două parohii a fost acela de a socializa și de a face schimb de experiență avându-l pe Dumnezeu ca pilon central. 
    Toți cei prezenți au mers în drumeție la „Piatra Poienii”, rezervație de tip geologic, unde au putut admira minunatele peisaje, adevărate comori ale satului. Totodată au urcat pe piatră, de unde, sprijinindu-se de crucea mare existentă, s-au simțit mai aproape de cer. Nu au lipsit jocurile diverse, cântecele și buna dispoziție.
    La coborâre aceștia au vizitat Biserica monument istoric „Cuvioasa Parascheva”, o biserică unică datorită construcției sale atât din lemn cât și din piatră. De asemenea, tinerii au învățat că mulțumirea este secretul fericirii, în urma discuției libere avute pe marginea episodului biblic al vindecării celor 10 leproși de către Domnul nostru Iisus Hristos.
    Nădăjduim ca această acțiune să apropie mai mult pe copii și pe tineri de Dumnezeu și de Biserica Sa.


Pr. Zamora Ioan, Pr. Marius Filip