ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Alba Iulia

Paraclisul Tinereții în Protopopiatul Alba Iulia - „Unitate în credință, unitate în rugăciune”

Galerie foto

    Anul 2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam se constituie în cadrul Protopopiatului Alba Iulia ca un an plin de provocări pastoral misionare, fapt pentru care la nivelul celor 79 parohii se organizează multiple manifestări culturale, simpozioane, activități sau cercuri literare dar și seri de rugăciune dedicate celor 100 de ani de unitate de credință și de neam. Toate activitățile desfășurate sunt intitulate sugestiv: Unitate în credință, unitate în rugăciune, având ca finalitate dinamizarea vieții spirituale într-o societate consumistă și tot mai secularizată. 
    În acest context, în Protopopiatul Alba Iulia, luni 13 august, în biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” a Parohiei Totoi, începând cu orele 20.00, a avut loc o nouă sesiune specială de rugăciune, Paraclisul Tinereții, dedicat Maicii Domului, eveniment la care au participat preoți de pe raza comunei Sântimbru și din satele învecinate, copii, tineri și credincioși.
    Perioada liturgică a Postului Adormirii Maicii Domnului este prin excelență una de rugăciune, de aplecare mai profundă asupra nevoilor nostre sufleteşti, iar gândul de a ne ruga împreună este mai pregnant.
    Proiectul Paraclisul tinereţii se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Arhiepiscopul Alba Iuliei, este marcă a Protopopiatului Alba Iulia și se dezvoltă permanent, creându-se un curent spiritual care antrenează sute de copii și tinerii la rugăciune, totul desfășurându-se în atmosfera mistică a lumânării, în proximitatea Maicii Domnului. Specificul acestui demers este implicarea interactivă a tuturor participanților în cântarea și rostirea rugăciunilor.

                                                                                 Pr. Teofil Slevaș
                                                                           Protopop al Alba Iuliei